Dlouhodobé užívání antikoncepce

  • Dotaz od: marta havlova
  • Publikováno: 10.11.2007
  • uLékaře.cz

Dobry den, Přibližně 12let užívam antikoncepci nepřetržitě ,pouze s jednou pauzou./dříve Cilest,nyní Yadine/.Je mi 32let a me jaterní testy jsou vždy v pořadku.Chci se zeptat,zda takto dlouhe užívaní hormonu nevadí,jestli není nutné leky na nejakou dobu vysadit.díky za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jednoznačné poškození žen užívajících dlouhodobě HAK nebylo pozorováno. Používání HAK může být nebezpečné a není lékaři doporučováno některých onemocnění, např. u poruch srážlivosti krve, prodělané hluboké žilní trombóze, rizikové je kouření, obezita. Nepatříte-li do rizikových skupin a máte pravidelné jaterní testy v pořádku, není třeba se dlouhodobého užívání HAK obávat.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: