Dlouhodobé úžívání antikoncepce, vliv antikoncepce na pleť

Dobrý den, je mi 22 let a už 7 let užívám antikoncepci. Za tu dobu jsem musela antikoncepci 5x změnit. Nejprve jsem měnila HA kvůli bolestem hlavy, poté jsem užívala antikoncepci Foxinette, kterou mi lékař doporučil změnit, kvůli tomu, že se u uživatelek této HA více vyskytovalo riziko trombózy. Předepsal mi tedy antikoncepci Verezana, kterou užívám zatím 5 měsíců. Je takto častá změna antikoncepce riziková? Kamarádky doktorka prý říkala, že častá změna antikoncepce zatěžuje organismus. Dále jsem se chtěla zeptat, antikoncepce Verezana působí proti akné? Mám po jejím užívání zhoršenou pleť, než jsem měla u Foxinette. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

dobrý den, častá změna není úplně vhodná, ale pokud se hledá ta správná, někdy je to nutnost. Na pleť má antikoncepce také vliv, takže zhoršení pleti je možné.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: