Mám zvětšené m...

Dobrý den, mám zvětšené mízní uzliny - pod pažemi - cca 2 cm - cca 1/2 roku. Po všech možných (nechirurgických) vyšetřeních - krve, sonu břicha, rentgenu plic, vyšetření gama kamerou, nebylo nic zjištěno. Cítím se dobře, nemám žádné potíže. Moje doktorka mi však navrhla histologii. Mám ale strach, sama doktorka mi před tím říkala, že se tímto zákrokem může narušit podpažní prostředí.. Odmítla jsem histologii s tím, že bych můj stav nadále sledovala. Chtěla bych znát Váš názor. Mohou být uzliny zvětšeny např. po aplikacích přípravků proti pocení s hliníkem, nebo vlivem stresu? Nedá se odebrat vzorek například punkcí? Může mi pomoci lymfatická masáž? Děkuji. Lucie

Odpověď odborníka:

Dobrý den, histologické vyšeteřní bych rozhodně doporučila. Je to metoda pomocí níž se s velkou pravděpodobností zjistí o jaké onemocnění se jedná. Riziko narušení lymfatik je poměrně nízké.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: