Máme 16-ti měsí...

Dobrý den,máme 16-ti měsíční dceru.Před osmi měsíci podstoupila operaci srdce.Vznikla jizvička po chirurgickém zákroku.Každý den jizvičku masíruji krémem RevitGal.Jizvička je zahojená dobře.Stále se snažím, aby jizvička vypadala co nejlépe. Jaký máte názor na užívání Dermatix Sigelu? Bylo by to účinější nebo laser? Je možné u tak malého dítěte laser použít?Mělo by to výsledek?Děkuji

Odpověď odborníka:

Základem péče o jizvu je promašťování (nesolené vepř. sádlo), jestliže je jizva stará osm měsíců, není již nutné používat speciální krémy či gely podporující epitelizaci či tvorbu kolagenu - to vše je již v jizvě vytvořeno. Pokud je jizva ještě růžová, nevystavujte ji slunci, resp. UV záření. Masáže jsou na místě tehdy, jestliže jizva začne vystupovat nad úroveň okolní kůže, pak doporučujeme tlakové masáže několikrát denně (jako když zvoníte na zvonek), nikoli krouživé pohyby, které jizvu zvětšují a "vytahávají" kolagenní vlákna. Jizva se bude s růstem dítěte měnit a definitivní vzhled bude až po ukončení růstu (po pubertě), pak teprve mají smysl nějaké dermokosmetické zákroky typo laseru apod. (pokud to bude nutné).V tomto věku žádné manipulace ani zákroky nedoporučuji.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: