Pod kolenem l...

  • Dotaz od: Jana Provazníková
  • Publikováno: 9.6.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den, pod kolenem levé nohy se mi vytvořily dost velké křečové žíly,postupně se problém rozrůstá. Je nutná operace nebo by pomohly lymfatické masáže apod?Operaci bych se ráda vyhla,proto zjištuji možnosti jiné léčby. Děkuji za odpověd Jana Provazníková

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vhodnou léčbu lze objektivně posoudit pouze na základě vyšetření (je potřeba "žíly vidět"). Podle popisu nelze určit, zda by stačila sklerotizace křečových žil (tj.injekční ošetření), nebo zda bude nutné odstranění žil operační cestou. Nicméně základem léčby je vždy stažení (nebo spíše stlačení) žíl speciálními zdravotními punčochami, které Vám může předepsat Vás obvodní lékař, případně internista. Jako podpůrná léčba pro zlepšení kvality žilní stěny se používají různé léky - jak tablety, tak masti - opět předepíše lékař. Neméně důležité je dodržovat správný režim = pokud možno se vyhnout dlouhému stání a sezení, nechat nohy odpočívat nahoře, hlavně pokud večer otékají nebo těžknou.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: