V minulých 5 t...

Dobrý den, v minulých 5 týdnech moje matka prodělala čtyři záhadné záchvaty třesavky, které byly spojené se zvracením průjmem křečemi v dolních končetinách brněním až kroucením dolních končetin. To vše bylo doprovázeno velmi vysokými horečkami.Tento záchvat vždy trvá pouze jeden den. Další tři dny je matka oslabená a tělo se z toho vzpamatovává. Matce je 68 let a teplota 39,6 je pro její organismus velikou zátěží. Vždy záchvat byl o něco těžší. Vše začíná jakýmsi šimráním v žaludku. Od obvodího lékaře jsem dostali informaci, že to je ošklivá viróza. Podle mě laika se ovšem viróza tak nevrací. matka bere léky na štítnou žlázu euthyrox a obvodní lékařkou jí byl předepsán lansul na překyselení žaludku. Při zpětném sestavování toho co matka požila jsme přišli na to, že záchvat se vždy probudil při požití lansulu, tedy preparátu proti překyselení žaludku. Mě osobně záchvat připomíná otravu, jelikož jsem podobný stav jednou zažil při otravě dezinfekcí. Prosím Vás tedy o radu jaká příčinna by mohla být těchto záchvattů. Ani na interně nám nijak nedokázali odpovědět. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Vše matka by měla mít provedené základní biochemické vyšetření, včetně hladin vápníku a hořčíku, kontrolní vyšetření hormonů štítné žlázy a vyšetření neurologem. Jestliže máte pocit, že záchvat je vyvolaný Lanzulem, vysaďte ho - nejde o nezbytný lék.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: