Duphaston

Dobrý den, jsem v ranném stádiu těhotenství (na UTZ jde vidět zatím pouze gestační váček o velikosti 6 mm) a lékařka mi na 10 dní pro podporu předepsala Duphaston. Vzhledem k tomu, že jsem před časem prodělala nejspíš chřipku, mám strach začít hormony brát. Co když je embryo prodělanou nemocí nějak poškozeno a já si těhotenství pomocí hormonů budu pouze uměle prodlužovat.....?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud ho brát nechcete, tak ho neberte. Na druhou stranu pokud embryo odumře, tak Duphaston na to vliv mít nebude a nebudete si uměle prodlužovat těhotenství. Duphaston zabrání do určité míry krvácení, ale nepodpoří srdeční aktivitu plodu.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: