Eb viróza, nákaza

Dobrý den, mé 14 měsíční dítě bylo v průběhu vánoc v kontaktu s osobou, které nyní zjistili EB virus, jiz v té době tato osoba vykazovala známky virózy, protoraději s dětmi moc v kontaktu nebyla, nicméně sdílela s námi jednu domácnost. Chtěla bych se zeptat, zda-li mám mít obavy, ze i mé dítě může být nemocné. Zatím se zdá zdravá. Chtěla bych jí příští týden nechat naočkovat proti pneumokoku. Mám s tím počkat?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, infekce EB virem probíhá často zcela skrytě, zvláště u malých dětí. I pokud se Vaše dítě nakazilo, nemusí se to projevit. Inkubační doba EB viru je 30 - 50 dní, tedy poměrně dlouho. Očkování proti pneumokoku je sice možné provést, nicméně pokud na něj z nějakého důvodu nespěcháte, bylo by lepší ho odložit za přibližně dva měsíce. Během této doby by se případná infekce EB virem již projevila.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Lze opravdu odhalit rakovinu z krve?
Články: Lze opravdu odhalit rakovinu z krve?
Lékař odebere krev, do...
Rakovina prostaty: nenápadný zabiják českých mužů
Články: Rakovina prostaty: nenápadný zabiják českých mužů
Rakovina prostaty, plic a...
Máte bolesti při sexu? Nejste samy...
Články: Máte bolesti při sexu? Nejste samy...
Milování většinou bývá...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x