Endometrioza

Dobry den, již delsi dobu me dost poboliva břicho na prave straně na úrovni pupíku i pod a nad. Nekdy az do zad(ledvina, bederní zada). Mam tělíska mirenu. Menstruační nemam. Trpím velkým nadymanim a plynatosti, hlavne vecer se to nejvice zhoršuje. Prodělala jsem gastrologicke vyšetření vse v pořádku, jen lehká alergie na mléko. Dále asi tri roky mam astma a různé alergie. V r. 2002 jsem prodělala císařský rez a v r. 2012 mi byl odebrán pravý vejcovod ( mimodelozne z těhotenství). Je mi 39 let. Chtela bych se zeptat zda tyto příznaky nemuzou byt příčinou nemoci endometrioza. Ale je mi divne, ze by to nevěděli při odebrání toho vejcovodu. Muže se tato nemoc objevit az po te operaci? A souvisí s touto nemoci i ta plynatost? Uz nevim co delat, porad me boli ta práva strana a občas to jde az do nohy nebo trisel a břicho mam stabilně nafouklé. Dekuji moc

Odpověď odborníka:

Endometrióza se mohla vytvořit i po operacích, i když bolesti tak jak je popisujete nejsou pro endometriózu typické, bylo by vhodné chirurgické vyšetření definitivní odpověď by dala laparoskopie. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: