Enterococus fekalis v těhotenství

Dobrý den, je nějak nebezpečná přítomnost enterococus fekalis v pochvě v době těhotenství? Je důležité ho přelečit? Jakým způsobem se přenáší u žen i u mužů, pokud je přítomnost u může ve spermatu? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Jedná se o bakterii z tlustého střeva, resp. ze stolice, takže bych na prvním místě dbala o zvýšenou hygienu před a po pohlavním styku u obou partnerů. Pokud by byla infekce přítomna těsně před porodem ( půjdete ještě na stěry), tak je vhodné přeléčení antibiotiky. Domnívám se, že ve spermatu tato bakterie nemůže být přítomna. Přenos se děje kontaminací z kůže v okolí konečníku při pohlavním styku.

Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: