Enteroklýza

P. Doktore/ko už půl roku mám bolesti v podbříšku před 14 dny mi bylo zjštěno při mr-enteroklkýze cituji zprávu : v průběhu terminálního ilea v délce cca 6 cm se zobrazuje zesílení střevní stěny a její patologické postkontrastní sycení. Lumen je mírně zůžen, prestenoticky s mírnou diletací, na ostatních tenkých kličkák neprokazuji zjevnou patologii, na tračníku je nález také v normě. závěr : obraz zánětlivých změn terminálního ilea i s mírnou prestenotickou diletací. - poté je na konci k vyloučení Mb Crohna , pro ne zcela jasný nález odeslán do gastroentrologické poradny pro IBD tak nevím jak tomu správně rozumět, nebo jaké jsou možnosti řešení a pokud by se to muselo řešit nějak operativně jak dlouhé je ter. ileum když mám mít 6 cm špatných děkuji předem za odpověď

Odpověď odborníka:

Vážený pane Bohouši, výsledek endoskopického vyšetření je nezbytné doplnit popisem histologického nálezu odebraných vzorků sliznice. Poté Vám gastroenterolog může potvrdit anebo vyloučit diagnózu nespecifického střevního zánětu a domluví se s Vámi na dalším postupu. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: