Enterokok

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat,už 6 měsícu se lečím s gynekologickým stálym problémem enterokokem.ATB nezabírají,dostala jsem plno čípku,mastí taky nezabírají,stalé to strašně palí z venku.Mám špatnou krev kvuli imunitě,muže to byt tím?pomuže mi imunolog?Pohlavní styk jsem neměla už rok.Děkuju moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Terezo, enterokok je bakterie, která se běžně vyskytuje ve střevě, odkud se může také šířit i do pochvy. Je tedy důležité dodržovat hygienická opatření, aby se přenosu zabránilo. Zánět v pochvě je třeba přeléčit cíleně, obzvlášť pokud se problém opakuje. To znamená vyšetření a stanovení příčiny. Enterokok nemusí být jediná přičina, na zánětu se mohou spolupodílet i další bakterie či kvasinky. Pokud se dlouhodobě nedaří problém vyřešit, je možný důvod v poruše imunitního systému. Kontaktovat imunologa by tedy potom bylo vhodným řešením.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Články: Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Léto a vycházky do přírody...
Trombóza a embolie
Články: Trombóza a embolie
Hluboká žilní trombóza a...
Lze opravdu odhalit rakovinu z krve?
Články: Lze opravdu odhalit rakovinu z krve?
Lékař odebere krev, do...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Předčasný porod díky cigaretám
Články: Předčasný porod díky cigaretám
Těhotné ženy, které...
Pijete v těhotenství kávu? Berete dítěti železo a vápník
Články: Pijete v těhotenství kávu? Berete dítěti železo a vápník
Zjištění, že miminko nejde...
Horské sluníčko ani solárium kůži opravdu nesvědčí
Články: Horské sluníčko ani solárium kůži opravdu nesvědčí
Tmavé zimní měsíce nám...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: