Euthyrox

Dobrý den, pane doktore/paní doktorko, mám dotaz - paní doktorka z interní ambulance -beru Isoptin na kolísavý tlak a občesné bušení srdce - mi léčí obezitu Xenicalem. Mám 180 cm a 130 kg. Po vyšetření krve nyní mi řekla, že mám štítnou žlázu blízko dolní hranici funkce (TSH=2,7) a že mi napíše jako součást terapie obezity Euthyrox50 1 tableta 3x týdně po dobu 3 měsíců do dalšího vyšetření krve. Kamarád lékař, s kterým hraji v kapele, zase říkal, že toto by měl předepisovat jen endokrinolog, znát další hodnoty jako T3 a T4, ale při 1 tabletě 3x týdně se není čeho obávat. Jaký je prosím Váš názor ? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Asi by bylo nejvhodnější skutečně zkontrolovat všechny krevní parametry, které vypovídají o funkci štítné žlázy a výsledek konzultovat s endokrinologem. Nicméně se domnívám, že kdybyste dodržoval správná dietní a režimová opatření, nemusel byste na obezitu brát nic.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: