Extrasystoly

Dobrý den, již dva měsíce mě trápí extrasystoly. Zejména po probuzení a při hlubokém nádechu nebo kašli. Když bych si je chtěl vyvolat, stačí zakašlat nebo se hluboce nadechnout do plic a příjdou min. 2 nebo 3 po sobě, někdy až 6. S vysokým tlakem se léčím již 4 roky (prestarium 5mg, nyní nahrazeno druhým týdnem Nebilet 1/4 - tlak 120/80 TF 75-88 v klidu. Byl jsem na kardiologii kde mi udělali pouze ekg holter, prý je vše v pořádku a musím se s extrasystolami naučit žít. Byl jsem i na plicním, vše v pořádku.Dále se léčím s refluxem (helicid 20). Mohlo by se jednat napříkla o problém v pohybovém aparátu? Například od páteře? Mohlo by to být nějakým způsobem spojeno s refluxem? Popřípadě vás napadá o jakou příčinu by se mohlo jednat? Děkuji mnohokrát za odpověď. ( vysoký tlak musím mít prý dědičný, jelikož z krve je vše ok)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tento problém musíte řešit se svým kardiologem, případně praktickým lékařem. Neurologie jako vyšetření by byla vhodná, je možné že máte citlivý sympatický nervový systém

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Tříselná kýla: nebojte se rázného řešení
Články: Tříselná kýla: nebojte se rázného řešení
Odstranění tříselné kýly...
Chřipka ohrožuje i pacienty se střevními záněty
Články: Chřipka ohrožuje i pacienty se střevními záněty
Chřipka je nakažlivé...
Poruchy spánku ve filmech Walta Disneye
Články: Poruchy spánku ve filmech Walta Disneye
Jednoho vědce z Barcelony...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Jak si poradit s ječným zrnem
Články: Jak si poradit s ječným zrnem
Ječné zrno je pupínek nebo...
V laboratoři zjistí užívání některých drog i po měsících!
Sex a virová hepatitida C: opatrnost je na místě
Články: Sex a virová hepatitida C: opatrnost je na místě
Pro mnoho lidí je diagnóza...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: