Extrasystoly

dobrý den, již jste mi odepisoval a docela viděsil že extrasystoly mohou značit ischemickou poruchu...na zátěžovém testu jsem byla cca 2 roky , měla jsem dvě různé echa a 4 holtry kde to řešili vždy jiní doktoři..nikdy nic nenašly, ale nikdy mě nezlobilo to vynechvání až ted poslední 3 týdny deně..ale jen po ránu když stanu ..a když delší dobu nic nedělám a začnu tak srdce víc jede a vynechává po čase se to samo uklidní nemusím si sednou nic...kdyby bylo něco v nepořádku nepoznalo by se to už? ležela jsem dvakrát i v nemocnici a nic...nebo se to může objevit náká nemoc ze dne na den...v tomto případě ta ischemická porucha...a nemá vliv bolest na hrudi moje mitrální prolaps chlopně? může to být taky od průdušek? děkuji šárka

Odpověď odborníka:

Vážená paní Šárko, v první odpovědi jsem reagoval na údaje, které jste uvedla ve svém prvním dotazu. Pokud jste podstoupila zátěžový EKG a další vyšetření před 2 roky s negativními výsledky, není pravděpodobné, že byste trpěla závažným srdečním onemocněním. Nicméně, pokud se nové obtíže objevily během posledního měsíce, doporučuji Vám kontrolní zátěžový EKG, případně echokardiografii. Pokud se i nyní objektivně neprokáže srdeční onemocnění, může se jednat pouze o subjektivně nepříjemné vnímání srdeční činnosti. S pozdravem, Milan Hrubý.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x