Fibrocystická mastopatie

Dobrý den, nejsem si jistá, zda-li jsem svůj dotaz orientovala do správné oblasti, když jsem ho zařadila mezi onkologii, ale nevím, kam jinam se obrátit. Ráda bych se zeptala na termín "Fibrocystická mastopatie" , zejména, jestli je toto onemocnění nějak životu nebezpečné, může se zhoršovat a na způsoby jeho léčby či odstranění. Je nutná operace prsu?? Dočetla jsem se o účincích léku Wobenzym při této diagnóze. Co si o něm myslíte? Mockrát Vám děkuji za Váš názor a odpověď

Odpověď odborníka:

Nejedná se o žádný nádor či něco podobného, je to jakýsi vazivově cystický proces v mléčné žláze, který se může projevovat jako zatvrdnutí v prsu, může to být i bolestivé. Léčit se to nemusí, pouze v případě, že u nejbližších příbuzných se vyskytla rakovina prsu, doporučuje se léčba chirurgická. Tak jako tak by se ale prsy měla pravidelně ultrazvukově vyšetřovat. Wobenzym se zkouší na ledacos, určitě tím nic nezkazíte, ale jednoznačný efekt tato léčba také nemá.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: