Myom na děloze

Dobrý den, lékař u mě diagnostikoval myom na děloze ,dle ultrazvuku 6,5 cm široký. Hloubka se nedala stanovit. Vzhledem k silnému krvácení a velice silným bolestem při menstruaci, které se každým dnem stupňovaly, mi lékař doporučil operaci dělohy a vejcovodů. Dala by se tato operace provést, aniž by se otevírala břišní stěna? Druhá diagnosa je Mastopatie II. stupně, před každou menstruací jsou prsy velmi zvětšená a bolestivá. V posledních dvou letech se zvetšila o dvě velikosti (podprsenky ), aniž by se celková tělesná hmotnost nebo jiný tvar postavy změnil. Je zde nějaká možnost terapie?

Odpověď odborníka:

Paní Dano, dobrý den! Vynětí dělohy je možno provést laparoskopicky, tedy bez rozřezání břišní stěny. Na břiše zůstane jen několik malých vpichů a děloha se pak odstraní pochvou. V případě komplikací je však možné, že lékaři zvolí klasický přístup. Ten má však i výhodu - nepoškozuje pochvu a svaly pánevního dna jako operace laparoskopická. Prsa si můžete nechat zmenšit na klinikách plastické chirurgie, operace však není hrazena ze zdrav.pojištění. Pokud máte obtíže plynoucí z velkých prsů (bolesti zad apod), je možná operace z indikace lékaře, která hrazená je.

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: