Fibroadenom prsu

Byla jsem na sono prsou a prý to vypadá na fibroadenom. Na biopsii jsem byla, ale výsledky ještě nemám. Chtěla bych se zeptat, jaká je léčba fibroadenomu? Nechci na operaci. Je možné s tím nic nedělat a jen chodit pravidelně na kontroly? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Barboro, fibroadenom prsu je nezhoubný nádor prsu, který se ve zhoubný časem nemění. K chirurgickému odstranění jsou doporučeny fibroadenomy větší než 2 cm nebo takové, které nějakým způsobem obtěžují. Určité procento fibroadenomů časem dokonce samo regreduje. Rozhodnete-li se neoperovat, doporučuji pravidelné kontroly samovyšetřováním a kontroly v mamologické poradně. Přeji pěkný večer.

MUDr. Markéta Pražáková, Ph.D.
MUDr. Markéta Pražáková, Ph.D.

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka, Kralupy nad Vltavou

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: