Genitální opar a očkování proti rakovině děl.čípku

Dobrý den. Trpím opakovaným oparem, v poslední době velmi častým, na gynekologii docházím, k léčbě užívám Herpesin v tabletách. Paní doktorka mi nabízela očkování proti rakovině děložního čípku s tím, že vysledovala u jiných pacientek s opakovaným herpesem G úbytek či zánik tohoto problému. Ráda bych svůj problém s oparem řešila, před 2 lety se udělal poprvé, loni jednou, zato letos už 3x, před či při menstruaci. Uvažuji ještě o očkování Lupidon G, o kterém vím jako o možnosti léčby gen. oparu. Ráda bych znala i Váš názor na vliv očkování proti rakovině na herpes.Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, očkování proti rakovině děložního čípku chrání před HPV infekcí, ale ne před herpetickou infekcí. Jsou to 2 odlišné skupiny virů. Sama jsem nesledovala vliv očkování proti HPV na výskyt herpesu.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: