Hemofilus a rovamycine

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zdali je rovamycine vhodným lékem na nález hemophilla ve sputu. Jsem v 15tt. po IVF a bohužel alergická na PNC. Moje obvodní lékařka tedy zvolila tento lék, ale sama říkala, že si není příliš jistá, jestli zabere. Nerada bych zbytečně brala lék, u kterého není jisté, že je indikován a riskovala tak ohrožení plodu. Jinak mé symptomy jsou nevýrazné - mám pocit, že se mi hůře dýchá (při poslechu však údajně vše v pořádku) a mám jakoby zahleněné průdušky (nejde vykašlávat) a občas se při kašli dusím, jsem unavená a pobolívají mě svaly. Teplotu mám mírně zvýšenou,ale to už od počátku těhotenství (37,2). A ještě mám jeden dotaz - může plodu nějak ublížt opar na rtu? A jakou léčbu na něj (jsou volně prodejné léky kontraindikovány v těhotenství)? Předem velmi děkuji za odpov´ěĎ.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, rovamycin by měl v léčbě hemofila účinkovat. Co se antivirotik týče, spíše bych je nedoporučoval, proto jejich užití v těhotenství totiž musí být zvláště pádné důvodu (těžký průběh oparu). Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: