Hemofilus na mandlích

Dobrý den pane doktora.mám hemofila na mandlích co dva měsíce jsem brala antibiotika z důvodu usazení na průduškách kdy jsem se dusila.Šla jsem na krční je mi 27 let paní doktorka zatím neuvažuje o vytrhnutí mandlí z důvodů obav ,že to půjde dále.Mám granulaci v krku také po antibiotikách.Poslala mě na imunologiii.Na imunologiii mi nasadili léky na imunitu a pak očkovací látky v tabletkách na bakterii.Jinak alergická na nic nejsem.Již je to lepší 5 měsíců bez antibiotik ,ale tak co dva chytnu virozu a pomůže mi z něj jen bioparox.Mám obavy že to beru moc často paní doktorka na krčním říkala že to nevadí.prosím o váš názor jestli ty mandle mají jít pryč když je tam trvalé zahnisané ložisko. Děkuji moc za odpověď. Lenka

Odpověď odborníka:

Indikací k odstranění krčních mandlí jsou opakované angíny s horečkami, třesavkou, chronické zánětlivé postižení a zvětšení mandlí, bolesti kloubů, postižení ledvin, srdce a podobně. Nemusí být splněna všechna tato kritéria najednou. Obecně nelze-li trvalý zánět mandlí vyléčit standardní antibiotickou terapií a pacient má klinické obtíže, je odstranění krčních mandlí vhodné. Definitivní posouzení je vždy na ORL lékaři.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: