Heterozygot pro mthfr v c677t genu

Dobrý den, mám dítě, které se narodilo předčasně ve 29. týdnu z důvodu předčasného odlučování placenty. Nyní jsem zjistila, že jsem heterozygot pro MTHFR v C677T genu. Je pravda, že problémy v předchozím těhotenství mohly být způsobeny právě touto mutací? Pomůže mi v příštím těhotenství, pokud budu užívat Femibion, případně nějaké další léky? Druhý dotaz zní. Může se u této mutace užívat antikoncepce?? Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, mutace MTHFR C677T není důvodem předčasného odloučení placenty. Femibion je vitamínový přípravek, který nijak neovlivní případné odlučování placenty. Neexistují žádné jiné léky, které by pomáhaly předcházet předčasnému odlučování placenty. Antikoncepci užívat můžete.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: