Hiv

Je možné, aby "Knedlík v krku" byl projevem primoinfekce HIV až v 9. týdnu od rizikového styku? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Pavle. Nepíšete, jestli je to jediný příznak, který na sobě pozorujete. Primoinfekce (čili první příznaky nemoci) HIV je celý soubor nespecifických příznaků projevující se za několik týdnů od nákazy. "Knedlík v krku", který popisujete, ale mezi ně zpravidla nepatří. Spíše se zamyslete, zdali nemáte spíše obavy z nákazy, protože obtíže typu "knedlíku v krku" bývají častější u lidí, kteří se nacházejí ve stresové situaci. Doporučovala bych Vám, abyste se nechal otestovat. Budete mít jistotu. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: