Hiv

Mel jsem rizikovy styk a po zhruba 15 dnech u me probehly nejake potize jak pri primoinfekci, ale zatim byl test po 77 dnech ( 11 tydnu ) negativni a bylo mi receno, ze uz by to bylo v testu videt a ze uz je nepravdepodobne, ze by se to po 12 tydnech objevilo, ale od te doby mam porad zdravotni problemy a nemohu se jich zbavit. Asi je nepravdepodobne, ze bych mel zpomalenou tvorbu protilatek a nebo je to mozne??? Vim , ze pak u hiv pozitivnich kontroluji jladinu CD4 lymfocytu, ale me rekli v laborce, ze se samostatne stanovit nedaji, tak nevim, ale udelali mi imunitni rozbor ( viz priloha), ale moc moudry z tech vysledku nejsem jestli tedy mam nejak oslabenou imunitu a jake tedy mam mnozstvi cd4?? Ta hodnota 0.59 znamena co ( jako 590)?? Neni to nejak nizko, kdyz je ta horni hranice 1.52?? Mohlo by to znamenat tedy infekci?? Je to normalni takovy rozdil?? Dekuji moc za radu a pripadnou odpoved s vysvetlenim vysledku tedy a jestli se skutecne neda zjistit jen hladina samotnych cd4. Jinak jsem mel obtize tyto : bolest hlavy a svalu, prujmy, hrozne denni i nocni poceni, zanet hrtanu s afty a bolestma v uzlinach, ktere byli nabehle a po cca 16 dnech to castecne ustalo, ale pak se problemy zase vratili a citim se od te doby jak pri neustale chripci ci ceho,poboliva v krku, potim se, pobolivaji uzliny, neustale se mi delaji afty a prujmy a taky se mi objevuje po tele - hlavne po rukou vyrazka - cervene flicky, ktere se objevi a treba behem pul hodky zmizi a tak se to nekdy opakuji i nekolikrat za den. Jinak horecku jsem si nenameril, ale nekdy si vnitrne pripadam tak na aspon 39 ( vnitrni pocit horka).

Odpověď odborníka:

Myslím, že na onemocnění tolik myslíte a tolik se bojíte, že velkou roli ve vašich potížích hraje psychika. Určitě věřte testování, lékaři by vám nelhali, pokud vyšetření bylo negativní, tak to tak je a buďte rád, byl to varovný signál a příště se zachováte opatrněji. Vyšetření protilátek v krvi je tzv. serologické vyšetření a spadá do oblasti imunologie. Tento obor je tak složitý a výskyt a přítomnost protilátek a povrchových znaků, kam patří i CD je tak komplikované, že rozsah hodnot tak různorodý, že vysvětlení přesahuje rozsah odpovědi. Vždyť studenti medicíny studují imunologii celý rok. Laboratorně jsou nastaveny přístroje na různá vyšetření krve, nedá se zjistit hladina samotných CD4. Toto se dělá ve vědeckých laboratořích, při studiích. S pozdravem Dr. Janoušková

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Střevní záněty: jak se poprat s plynatostí a nadýmáním
Odstranění klíštěte v deseti krocích
Články: Odstranění klíštěte v deseti krocích
Správné odstranění klíštěte...
Tuberkulinový test
Články: Tuberkulinový test
Tuberkulinový test je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Hormonální antikoncepce: vedlejší účinky, o kterých se nemluví…
Dobře fungující lymfa pomůže zahojit ránu
Články: Dobře fungující lymfa pomůže zahojit ránu
Lymfa – tajuplný název...
Jak rozpoznat příznaky předčasného porodu
Články: Jak rozpoznat příznaky předčasného porodu
Známek, které signalizují...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Rychle zahojená rána? Jedině za pomoci vlhka
Články: Rychle zahojená rána? Jedině za pomoci vlhka
Vlhké hojení za přispění...
Zlomenina krčku
Články: Zlomenina krčku
Zlomenina krčku je...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: