Hormony

dobri den pani doktorko je se chci zeptat na vaš nazor mam dceru ma 2 roky amem problemy z častym kašlem jendnou na pruduškach jendou jenv krku mame všechny testy za sebou co šly raflux slane deti a krev ohlende alergie všechno bylo negativni žadna alergie nic prozatim začalal nas pani doktorka lečit rybomunylem pomohlo jsme už min nemocni pak nasadila singulair taky byla o.k přes 3 mesice a jak byla pak nemocna tak jen mirne ale ted je to tady znova co mesic kašel zahleneny neskutečne nekdy i zvraci z hlenu použivame inhalace a xyzal a ten singulair berem ho 6 ytdnu zase ale asi nezabira jak mamem druhou chřipu za sebou singulai byl nasazen kvuli te prvni chřipcea předtim byl vysazen že byla dlouho zdrava ma elkou rymu u toho a steka ji to dolu a na ma nejak hrzne henuv tom krku manžel řikal že to kdysi mněl taky a do ted to ma nejak se mu hrozne hromadi hlen v krku ja vim že bez vyšetřeni atd nemuže nic dělat ale pani doktorka nam chce nasadit hormony pokud ni nebude zabirat ja vim že mame problem ale zase si myslimže už to je v podstate lešpi než to bylo ale hormony ja vim že astma przatim nejde zjistit ale nema pocit že bymněla astma nikdy jsme ani enmněli laryngitidu bylai jse 2 krat v nemocnici a tam atyk nic nenašli jednou sjem mněli zapal plic a to jsme se od te doby začali lečit u alergoložky ja mam spiše strach co kyd je prste nachylnejsi a my nasadime hormony vždyt to je už važna vec a nemuže s tho byt pak astmatik atd ja vim že asi jsme pitoma ale hormony jak neni nejaka nemoc to je trochu moc ne??? děkuji za vaš nazor

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní doktorka Vám chce zřejmě zkusit nasadit inhalační kortikosteroidy, protože již za sebou máte léčbu Singulairem, který pomáhal pouze přechodně.Recidivující bronchitidy opravdu mohou být začátkem astmatu, kde je zcela správně volena léčba Singulairem a nebo inhalovat malou dávku kortikosteroidů /hormony/. Tyto léky se inhalují ve velmi malém množství a jsou bezpečné. I když nyní nebyla prokázána žádná alergie neznamená to , že tomu bude tak i ve vyšším věku. Astma u dětí má různé projevy, jak jsem již zmínila recidivující kašle, bronchitidy. Velmi špatně se diagnostikuje, protože malé děti se nadají spirometricky vyšetřit. Řídila bych se tedy navrhovaným postupem Vaší pan doktorky.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: