Hpv

Dobrý den, nedávno jsem navštívila gynekoložku a ta mi řekla, že mám HPV - nebyla jsem očkovaná. Nyní jsem a čeká se, jestli se s tím tělo vypořádá. Mám to od svého partnera, se kterým jsem stále - je to také můj první partner. Dnes jsem si četla něco o HPV a dočetla jsem se, že je to přenosné i skrz orální sex. Koukala jsem se na nějáké obrázky, ze zvědavosti jsem se podívala do svého krku jestli tam něco mám a byla jsem v šoku. Je toto na obrázku "příznak" HPV v krku? Pokud ano, kde a jak to mám řešit?

Odpověď odborníka:

Vážená Lucie, obrázek krku, který jste mi poslala jen zcela normální. Jsou vidět klidné přední patrové oblouky, v lůžku mezi oblouky leží na obou stranách mandle, bez překrvení, zcela klidné, zadní patrový oblouk je též klidný, oba oblouky se nahoře spojují a mezi nimi je čípek - uvula. Opět zcela klidná, Zadní stěna hltanu je růžová, po stranách se zdá trochu hlenu. Tento nález je zcela fyziologický. Nevím, co Vás tak vyděsilo. Ujišťuji Vás, že fotografie Vašeho krku odpovídá zdravému krku.

MUDr. Helena Rosická
MUDr. Helena Rosická

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: ORL Rosička s.r.o., ambulance ORL pro dospělé a děti, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: