Hpv

Mám 2 dotazy. První je: před 4 lety jsem byla na konizaci čípku. Poslední asi 1,5 roku se trápím s kondylomaty. Je možné, že bych byla nějak na tento virus "přecitlivělá"? Na běžné nemoci (rýma, nachlazení) netrpím, tak 2-3x ročně. A druhý dotaz: kolikrát můžou být kondylomata chirurgicky odstraněna? Mám jít na druhý zákrok, tak doufám, že nezůstanou jizvy... Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Viru kondylomat se zbavuje velmi těžko, téměř nelze. Musí se s ním vypořádat Vaše imunita a ta na to často nestačí. Na zákrok odstranění můžete jít mnohokrát, jizvy jsou podle velikosti kondylomat. U drobných nejsou.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: