Hpv

Dobrý večer. 2 roky docházím na pozorování s dysplazií děl. čípku kontroly co půl roku. Doktor ustoupil od operace, když viděl, že to samo ustupuje. Začala jsem zdravě žít, posilovat iminitu, homeopatika atd. Jenomže jsem si našla nového přítele - bojím se, že se mi dysplazie zhorší. Zjistila jsem, že současně spal ještě s jednou dívkou. Začala jsem se pozorovat a myslím, že mám ještě ke všemu kondylomata. Je to od přítele? on žádné projevy nemá nebo od již vzniklého viru (ale předtím jsem výrustky neměla, to by mi snad doktor oznámil). Je pro mě rizikové, že je přítel nevěrný s tou jednou a tou samou dívkou?Vůbec nevím, co mám dělat. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v prvé řadě navštivte gynekologa, zda se o kondylomata jedná, čípek se zhoršit může, ale také nemusí. Přítel může být jen přenašeč, nemusí se na něm nic objevit. Riziko Vám nevěra může zvýšit.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: