Hpv

Dobrý den. Ráda bych se zeptala čím mohoubýt způsobeny viditelné změny na děložním čípku, ikdyž OC je v normě?V průběhu 6 let se mi objevily ve stěru 2krát nějaké abnormality s číslem III, ale to už bylo před rokem. Je možnost, že v mém případě jsem nakažená virem HPV? A je pro mne vhodné očkování? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Cytologické změny ve stěru z děložního čípku mohou a nemusí být vyvolány HPV. Pokud máte stupeň 3, rozhodně je na místě pravidelné sledování ev. i drobný gynekologický zákrok a odstranění takto postižené sliznice. I když je očkovéní proti HPV určené hlavně pro dívky, které neště neměly styk, domnívám se, že může být přínosné i ve vašem případě.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: