Hpv (genitální bradavice)

Dobrý den,Chtěla bych se zeptat (viz foto) jestli by se mohlo jednat o genitální bradavičku ze spoda na šourku(může se tam vůbec vyskytovat )? Přítel se proti tomu léčí už třetim rokem,ale doposud to měl jen na glans penisu a na kůži penisu ,podstoupil celkem už 5 zákroků (seškrabávání) na radu lékaře.Předtím zkusil léčbu Aldarou,ale bez výsledků,ekobalzám též bez výsledků...přestal kouřit a preferuje zdravější stravu (stále bez výsledku) jsme bezradní.Byla bych ráda za jakékoliv rady.Jediné rady od doktorů které dostáváme je chirurgické odstranění.Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

O genitální bradavičku jít může. Toto onemocnění je virového původu a vyskytuje se i na zdánlivě zdravé kůži po celý život. Záleží na stavu imunitního systému, zda se organismus s chorobou dokáže vypořádat nebo dojde ke vzniku bradaviček. U vás bych doporučovala možná zvážit očkování (Silgard).

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: