Hpv, léčba, otěhotnění, rizika

Dobrý den, pokusím se popsat problém , já i můj parnter máme HPV, mě je genitální bradavice objevila někdy v červnu 2009 co jsme měli cca 3 měsíce intenzivnější styk. Měla jsem antibiotika, on se přeléčil taktéž a bylo vše ok. Nic méně, přítel má od listopadu 2009 taktéž vaginální bradavice, a od prosince se snimi léčí...= chodí k dr. která mu je nějkou látkou každý týden "poďobává" a nějaké zmizí, nějaké zas přibudou...už je to půl roku, nejdřív odmítal sex vůbec, a nyní spolu máme sexuální styk pouze s kondomem. Ta léčba se mi zdá naprosot neefektivní...nebere ani nebral žádná antibiotika nic...musím říct, že tím vznikli doma i jisté partnerské problémy v nedostatku intimity a vůbec nechutě k sexu z jeho strany. Je mi 30 let, jeho léčba moc efektivní není, jsem z toho zoufalá. Plánovali jsme rodinu, miminko...Tak se chci zeptat, nemáte jiný návrh léčby než"poďobávání" (přemýšlela jsem o imunulogii)?? Jaké jsou rizika, když i přes toho onemocnění, které je mimo jiné neléčitelné, by jsem otěhotněla, nebo chtěla otěhotnět?? Podotýkám, že dalšího půl roku jsem od něj (v období mezi mým a jeho nálezem nic nechytla).

Odpověď odborníka:

Asi máte na mysli kondylomata, to je virová infekce, antibiotika na to neexistují ( ty jsou na infekce bakteriální). Vám bych doporučila pro jistotu očkování proti HPV. Partner by měl podstoupit radikálnější zákrok, než je aplikace podofylinu, tzn. např. v lokálním umrtvení odstranění kauterem či laserem. je to mnohem účinnější. Po zákroku je partner hned bez bradaviček, takže po pár dnech,když se vyloupnou stroupky, je sex možný.

Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: