Hpv, kondylomata a rakovina děložního čípku

Dobrý den, obracím se na vVás s prosbou o radu. Před několika dny jsem našla v genitáliích pár pupínků, jak mi později přítel řekl, kondylomat. On sám se nakazil od své bývalé přítelkyně, nyní jsem se asi nakazila taky. Chystám se k lékaři. Zajímalo by mne, jestli se potvrdí nález kondylomat, jestli tím pádem může být ohrožen i děložní čípek, respektive, jestli můžu mít začínající rakovinu děložního čípku. Mockrát děkuji za odpověď a přeji hezký den. Klára

Odpověď odborníka:

Dobrý den, rakovina a kondylomata jsou 2 odlišné věci. Kondylomata se mohou samozřejmě objevit i na děložním čípku. Kondylomata jsou spojena s HPV viry jiného typu než rakovina čípku.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: