Hpv vir

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na rizikovost nakažení tímto virem. Šest let jsem s jedním partnerem. Při styku používáme kondom. Používám pouze vlastní ručník. Nepiju alkohol ani nekouřím a žiju zdravým životním stylem. Pravidelně jednou ročně chodím na kontroly ke gynekoložce. Nikdy žádný problém. Je nutné se v tomto případě očkovat vakcínou proti HPV? Předpokládám, že kdyby jsme já nebo můj partner byli infikovaní, že by se to již projevilo. (Je mi 24 let, v minulosti jsem neměla mnoho sexuálních partnerů).

Odpověď odborníka:

Dobrý den, na 99% jste se setkala s virem, Vaše tělo si s ním poradilo a nemá smysl se nechat nyní očkovat proti HPV:)

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: