Hpv vir

Dobrý den, Mé přítelkyni zjistili HPV vir (LSIL) proto bych mel dotaz zda je možné, že jsem se virem nakazil i ja? Popřípadě by mne zajímalo jak by se lečil muž, když by měl vir a jestli bych mel jit i na vysetření také? Dále by mne zajímalo jestli se přítelkyně viru zbaví a bude mít moci pohl.styk nebo jestli se může z tohoto viru LSIL udělat horší vir. A co vůbec přesně znamena LSIL? Děkuji

Odpověď odborníka:

LSIL znamená "Low-grade Squamous Intraepithelial Lesion" - málo pokročilé změny na epitelu (buněčné výstelce), tj. že výsledek stěru je mírně abnormální, nicméně riziko přítomnosti závažných přednádorových změn je velmi malé. Je nutná kontrola, ale to Vám řekne gynekolog. Nákaza virem HIV je velmi častá (nějakým kmenem je promořeno cca 75% evropské populace). Jako muž se můžete nechat otestovat zde, kde jsou i kontakty a odpovědi na Vaše další dotazy: http://www.papillomavirus.cz/aktuality/webkontaktyfin.pdf

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: