Hubnutí

Vážená paní doktorko, jsem cca rok a půl po plastice mitrální chlopně. Poslední dva měsíce výrazně hubnu. Vždy jsem byl jen kost, sval a kůže. Žádný tuk. Teď je to spíš kost a kůže. Jakoby mi slézají svaly. Nic v životosprávě jsem neměnil. Není důvod, aby se toto dělo. Když jdu jednou za čas na kontrolu na kardiologii, vždy se mě na to ptají. Zda nehubnu náhodou. Co bych si měl kromě štítné žlázy nechat vyšetřit? Děkuji, pěkný den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, příčin hubnutí může být opravdu mnoho (srdeční onemocnění nevyjímaje). Po laboratorních odběrech rozhodne váš praktický lékař o případných dalších vyšetřeních (např. sono štítné žlázy, břicha, rtg plic, kolonoskopie atd.).

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: