Hyperfunkced šž a těhotenství

Dobrý večer, chtěla bych se na Vás obrátit s dotazem a proším o odpověď, neboť jsem poměrně zoufalá. Minulý čtvrtek jsem měla dostat měnstruaci, ale samozřemě jsem ji nedostala. Dnes jsem si dělala těhotenský test a zjistila jsem, že jsem v jiném stavu. To by nebyl problém, je mi 30 let. Ovšem od května minulého roku se léčím na hyperfunkci štítné žlázy. Mé současné hodnoty jsou: TRAK 6,36, ft4 17, ft3 5,46 a Tsh 0,04. Může být dítě poškozené? Tyhrozol 10 beru již tři měsíce po půl tabletky co druhý den. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Evo! Nebojte. Nic hrozného se neděje. Hyperfunkci štítné žlázy je možné léčit i v těhotenství (aniž by se tím ublížilo miminku), jen je třeba podávat správné léky v opatrné dávce a činnost vaší štítné žlázy často kontrolovat. Vaše endokrinoložka musí o vašem těhotenství vědět, tak jí co nejdříve zavolejte a domluvte se s ní na brzké kontrole.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: