Hypertyreoza a moře

Dobrý den pani doktorko,mám dotaz ohledně mého zdr. stavu. Lecím se s hypertyreozou od 8/2011...jiz drive jsem s vami konzultovala prubeh. Beru Thyrozol 10mg - 0,5 tbl. obden. hodnoty TSH 1,05 a FT4-14,90. Chtěla bych jet k moři a Dr. mi rekla, at to zkusim,ale at beru leky - denne 0,5 tbl. Je more škodlivé na moji nemoc. Nemuze se mi nejak extremne pritizit. Minulý rok mi rikali, jak mi more pomohlo a ted mi rikaji,ze tam je moc jódu a ten já prý naopak nepotrebuji. Prikladam tabulku hodnot at vidíte průbeh léčby a dávkování léků. Dekuji moc za Váš názor.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bohužel si nevybavuji Váš minulý dotaz. Každopádně výsledky máte hezké, osobně bych už zkusila Thyrozol pomalu vysazovat. Neznám ale hodnoty TRAK, které jsou pro to rozhodující. Jodu bych se při takto stabilizovaném stavu tolik nebála. U těhotných s podobnou diagnózou jako máte Vy, se jod dokonce v malých dávkách i podává. Léky teď při dovolené určitě nevysazujte, berte je dále, pro jistotu bych se možná po dovolené nechala hormonálně skontrolovat. Každé moře může mít jinou koncentraci jodu. Bála bych se ale píše jodu podávaného ve formě kontrastných látek podávaných při CT a pod. Mějte se hezky a vydařenou dovolenou.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x