Hypertyreoza, anti-tpo,tg,tsh ... negativní

Dobrý den, léčím se na hypertyreózu s klasickými příznaky. Jen nemám zvětšenou štítnou žlázu a nemám problémy s očima. TSH=0.0 FT4=60 Beru denně 10 tablet Propycilu, ale zatím po 3 týdnech nedochází ke zlepšení. Chtěl bych se zeptat na Váš názor, proč jsou všechny hodnoty anti-TPO, anti-TG, anti-TSH negativní a jestli to nemůže znamenat jinou příčinu. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, negativita všech protilátek je nejčastěji přítomná, když je za zvýšenou funkci žlázy zodpovědný nějaký uzel ve štítnici, který tvoří hormony nekontrolovaně. Pokud ale opravdu nemáte ve žláze nic, co by tam být nemělo, je možná i varianta, že jsou protilátky jednoduše běžnými biochemickými metodami nedetekovatelné. K potvrzení toho, že se opravdu jedná o zvýšenou funkci samotné štítnice je možné udělat speciální vyšetření na oddělení nukleární medicíny - tzv. scintigrafii. Ještě malá poznámka - pokud jste neměl nějakou negativní reakci na Thyrozol, dnes se považuje za bezpečnější než Propycil. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: