Hypothyreosa

Dobrý den měla bych dotaz,pracuji jako sestra v nemocnici a pri preventivní prohlídce jsem si namátkou udělala krevní rozbor stítné zlázy, protoze uz jsem se delší dobu cítila hodně unavená, podrázděná, začali mi více padat vlasy, trepit nehty a hodně jsem pribrala ....výsledky testů T4V :13,5 TSHS: 6,4- chtěla bych se zeptat, jestli uz je to hranice kdy je nutné uzívat Letrox nebo nějakou substituci. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vzhledem k tomu, že máte obtíže, které můžou souviset s nedostatkem hormonů štítné žlázy, léčbu/substituci bych nasadila (začala bych 50ug denně, pak event. navyšovat dle výsledků). Doporučila bych ještě doplnit antiTPO a antiTg (protilátky proti štítnici), pokud to ještě nemáte, aby se zjistila příčina snížené produkce hormonů a současně prognóza nemoci. Vhodné by bylo také doplnění ultrazvuku štítné žlázy, zejména při pozitivitě protilátek. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: