Hypothyreosa a těhotenství

Dobrý den,se štítnou žlázou jsem se léčila asi od 19-ti let, kdy tsh se pohybovalo kolem hodnoty 7.3, protilátky vždy negat.Poslední cca 3roky jsem žádné léky nebrala, hodnoty byly v normě.Nyní jsem ale zjistila těhotenství, tak jsem byla okamžitě na kontrole, bohužel s výsledkem TSH 11,51 a T4V 16,76.Paní doktorka mi řekla, že je alespoň dobré to, že protilátky jsou v normě.Přesto bych se ráda zeptala, jaké je riziko pro miminko.Jsem v 8 týdnu.Děkuji.Jitka.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, projděte si, prosím, starší dotazy, na toto jsem již opakovaně poměrně podrobně odpovídala. Riziko pro miminko je minimální, pokud se porucha funkce štítné žlázy zjistí včas a zažne se ihned řešit. Hezký den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x