Injekce erectus

Dobrý den, léčím se s revmatoidní artritidou a mám i artrózu II. st. v koleně. Na ortopedii mi lékař dal do obou kolen injekci Erectus.Obě kolena již několik dní po injekcích bolí. V příbalovém letáku, který jsem si doma pak přečetla, se píše, že tyto injekce revmatici nesmí. Tak proč mi je lékař dal, i když věděl, že jsme revmatička? Může bolest být reakcí na injekce? A jak si teď mám pomoci? Proč vlastně revmatici tyto injekce nesmí dostávat? Děkuji. Klára

Odpověď odborníka:

Nemohu posoudit stav vašich kolen před a po injekci. Hlavní součástí léku ze skupiny SYSADOA je kyselina hyaluronová, která je součástí nitrokloubní náplně , tekutiny kloubu, synovie. Její aplikace má umožnit snížení zánětlivých procesů, bolesti, zmírnění artrotických procesů. Za kontraindikaci bych považoval floridní, tedy aktivovanou formu revmatoidní artritidy. Pokud tomu tak nebylo bylo patrně usuzováno, že v popředí potíží jsou artrotické změny kloubu. Samotná aplikace tohoto léku by neměla k k žádnému zhoršení kloubních potíží přispět. Podávám odpověď z pohledu chirurga, ortopeda. Stanovisko v odpovědi jistě poskytne váš ortoped. Jinak by byla vhodná kontrola u vašeho lékaře, ortopeda, k posouzení efektu podaného přípravku, kontrole stavu kolenních kloubů..

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: