Intraartikulární zlomenina kloubu na palci nohy

Dobry večer, V nedeli 9.3.během dopoledne mi zničehonic otekl palec pravé nohy následně ostatni prsty. Přidala se bolest a dál jsem už na nohu nedošlápla vůbec. V nemocnici na rtg podezřeni na výrustek na kloubu, zánět, nebo dnu. Dostala jsem mast. V ponděli jsem si v nemocnici nechala napsat neschopenku a udělat kontrolu, protože bolest neustoupila. Dali mi višnák, ale po 12 hodinách působeni se nic nedělo a bolest se stupňovala, proto jsme v noci jeli znovu na pohotovost. Tam mi pomohli tim, že mi dali injekci na bolest a konečne jsem se vyspala. Viděli mě 4 lékaři, nikdo z nich nevěděl co to je - nechala jsem ještě udělat test na DNU - negativní. Konečný verdikt je stará neléčená a zanedbaná zlomenina - vše je prý jinak zhojeno jen jakási kůstka či výrustek je tam asi navíc a překáží. Beru Wobenzym a mažu Flector gelem. Prý se s tím tělo musí poprat samo. Nejsem si vědoma žádného úrazu a prosím Vás o Váš pohled či názor. Nyní po 6 dnech otok trochu ustoupil, jen k večeru palec začne být červený a teplý, ozvou se mírné bolesti. Je to v pořádku? Může hojení trvat dlouho? Nemám obvaz ani sádru, ale jsem zatím v neschopnosti. Děkuji předem za Váš čas a odpověď a srdečně zdravím L.

Odpověď odborníka:

Je zde podezření opravdu na dnu, kde nemusí být příliš zvýšená hladina kyseliny močové. Více by mohl říci rtg snímek palce, kde by měly být charakteristické změny právě pro dnu. Každopádně by mělo být vyšetření v revmatologické ambulanci, chladné obklady, pokud nejsou zdravotní námitky podávání nesteroidních antirevmatik typu Ibalginu. Krátkodobě. Snímky palce na revmatologii vezměte sebou. Wobenzym nebude mít účinek. Kontrola po revmatologickém vyšetření opětně na ortopedické ambulanci, kde kromě zhodnocení revmat. nálezu, stavu palce, hybnosti kloubu i posouzení cévního zásobení periferie končetiny. Podle všech výsledků další léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x