Kolísavý tk a závratě

Dobrý den, v poslendí době se mi častěji stává, že se mě točí hlava. Je to vždy jen chvilkový stav (cca 10 - 20 vteřin). Děje se tak při vstávání i např jen při zvednutí, či záklnu nebo předklonu hlavy. Při vtávání je to ale nejčasnější. Občas se mi mírně zatmí před očima, ale to jen zřídka. Může to souviset pouze se zablokovanou krční páteří nebo změnami tlaku? Podle četnosti bych tedy měla hodně kolísavý TK. děkuji za váš čas a přeji hezký den. Zdroj: http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/obcasne-toceni-hlavy-63869

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vzhledem k Vašemu věku, pokud nemáte výraznější potíže s krční páteří, bych soudila spíše na nízký tlak. Pokud máte nález na krční páteři, může být příčina i zde. Je-li závrať pouze při uvedení do určité polohy, často při ulehnutí, zvláště na jednu stranu, mohlo by příčinou být i vnitřní ucho. V diferenciální diagnostice záleží i na charakteru závrati a doprovodných příznacích. Z vašeho popisu více usoudit nelze. Jistě ale dbejte na dostatečný příjem tekutin a rozcvičení krční páteře, je-li třeba.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: