Kolísavý tlak

Dobrý den. Už delší dobu mám kolísavý tlak, ráno mám nižší 102/78 a večer 135/100. Ale mě spíš trápí to, že rozdíl mezi systolickým a diastolickým je nižší než by měl být. ( norm.40-50 torr). Většinou mám 25-35, nikdy ne 40-50. Můj internista mě tvrdí,že to nevadí, ale já si myslím že to není dobře. Jsem stále unavená,bolí mě svaly jako kdybych skládala metráky uhlí. Chtěla jsem po lékaři, aby mě nasadil holtra, ale odmítl. Z léku užívám detralex, jodthyrox,godasal a jednou za 2měsíce mě píchá revmatolog diprophos na Bechtěrev. Můžou to ovlivnit tyto léky? Jaký odborný názor na to máte vy? Děkuji Vám předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud se ptáte na hodnoty krevního tlaku v poměru k lékům a chorobám jistě obě na tlak vliv mají. Podle vašeho popisu ale nevelký. TK je ovlivňován v průběhu dne kondicí pacienta, jeho tělesnou činnnosti a změny jsou neustále. TK nemůže být konstantní, potom by potřebám těla nevyhovoval Na vašem místě bych TK občas po konsultaci s internistou zkontroloval, vámi popisované eventuality bych v potaz nijak nebral. Váš nález kolísá kolem normy. Kontrolovat jen diastolický tlak.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: