Kolitida?

  • Dotaz od: Bláhová Jaroslava
  • Publikováno: 21.1.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat,v září a říjnu jsem užívala 2x ATB.V polovině listopadu jsem objevila ve stolici hlen a krv.hlen.Na začátku prosince mi byla udělána celá koloskopie a odebr.vzorky na histologii,která nepotvrdila ul.kolitidu.Nicméně bezezb.dieti jsem dodržovala dál na doporučení lékařky.Na konci prosince byla udělaána ještě 1x koloskopie také s tím,že to není kolitida. Chtěla jsem se zeptat,jestli by se kolitida poznala již tak brzy nebo mě bylo uděláno vyšetření brzy a ul.kolitida se ještě neprojevila? A je možné,že to bylo způsobené užíváním ATB? TeĎ beru jen probiotika.Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, diagnostika kolitidy je někdy dlouhodobá, ale pokud při opakovaných vyšetřeních nebyla prokázána, nejspíše o ni opravdu nejde. Choďte stále na kontroly na pracoviště, kde vám dělali vyšetření, aby mohli srovnávat v čase váš zdravotní stav a dodržujte dietu. Někdy jde opravdu jen o důsledek dysbalance /nerovnováhy/ střevní mikroflory, proto jsou namístě ta probiotika. A jistě myslete na stravu - vyřadit bílou mouku a cukry. Více informací se dočtete na stránkách: http://www.strevni-zanety.cz/

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: