Kondylomata

Dobrý den, rád bych se zaptal, zda je možné nakazit partnerku kondylomaty, když jsem bez jakýchkoliv příznaků? - což se také stalo. 1) Je možné, že jsem bezpříznakový přenašeč celý život? Nikdy jsem takový problém neměl ani neviděl u minulých partnerek. Myslel jsme, že je nakažení možné pouze člověkem s vnějšími projevy na genitálu. 2) Dočetl jsem se, že se tato nemoc dá považovat za vyléčenou po cca roce bez příznaků - je to pravda? 3) Dále by mě zajímalo, zde se partnerka může nakazit také orálním sexem a zda se kondylomata mohou objevit i v oblasti úst a krku. 4) Existuje nějaké učinné očkování, které pomáhá i když už je v těle virus přítomen? Předem velice děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Můžete mít latentní infekci - virus kondylomat může přežívat v buňkách řadu měsíců i bez klinických projevů infekce.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: