Kondylomata u partnera

Dobrý den, obracím se na Vás s pro mě velmi důležitým dotazem. Můj současný partner má z posledního vztahu Kondylomata. Po ukončení léčby bychom samozřejmě chtěli udržovat intimní styk.1) Mohu partnera uspokojit orálně? 2) Co mohu udělat pro to, aby se na mě kondylomata nepřenesl? Vyčetla jsem, že kondom přenosu nezabrání!!! 3) V 16 letech jsem byla očkována třemi dávkami Cervarixu, tak nevím, zda by mi tato vakcinace mohla nějak pomoci? 4) Jaká je pravděpodobnost, že se nakazím? 5) Nebo je lepší s partnerem nesouložit a partnera opustit? Víte, nejsem vůbec promiskuitní osoba, měla jsem zatím jen jednoho sexuálního partnera a vím, že může můj dotaz znít velmi hloupě, ale jsem z toho opravdu vyděšená. S pozdravem Lenka Ládová, 22 let

Odpověď odborníka:

1) Pokud se nedostanete do kontaktu s kůží s kondylomaty, pak by to nemělo vadit.2) Kondom používejte, po styku doporučuji pro oba partnery mýdlo Nasil se stříbrem.3) Virus kondylomat nevyvolává karcinom děložního čípku. 4) Nedokážu odpovědět, je to jako s jakoukoli jinou infekcí - virosou, záleží na stavu vašeho imunitního systému. 5) To si myslím, že nutné není.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: