Ledvinové kameny

Dobrý den,obracím se na Vás pro radu,jak dále.Již 8 let ,mě bolí v pravém boku,bolest pochopitelně graduje do takové síly,že už se různě kroutím a hledám vhodnou polohu ,abych alespoň trochu bolest zmírnila.Když začne tato bolest dávat o sobě vědět,vždy mám v moči krev,která je znatelná pouhýn okem.Pochopitelně jsem x byla u lékaře ,vždy byl závěr psychos.obtíže.Tyto závěry mne odradily od dalších návštěv.A i když ve velkých bolestech,ale přesto jsem zvládla dvě gravidity.Před měsícem ,mě bolest už donutila navštívit dr.,jelikož bolest už byla : tlak v ledvine , bolest v podbrisku a trisle .Dr. me ihned odeslala na urologii(ambul.v nemocnici).Udělali mi UTZ :kde je uvedeno znacna dilatace KPS a CT : mnohočetné nefrolithi. Závěr zněl nefrolith.a urolithi.Moč Ery-masivně.Lékař mi nasadil vypuz.terapii a v bolestech jsem odešla domu.Po dobrání léku ,jsem beze změny.Bok mě bolí stále a přidává se jiż ledvina levá.Nutno podotknout ,že můj pitný režim je výborný.2,5L vypiju denně!Už nevím kam se obrátit zda na soukr.ordin.urlogie či nefrologie?Analgetika typu Brufen atd.mi na bolest nezabere vůbec.Můžete mi vysětlit ,co ti je dilatace KPS a nefrolith.a urolith.Děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, dilatace KPS znamená rozšíření vývodných cest močových . nefrolith ( nefrolithiasa ) , urolith ( urolothiasa ) znamenají přítomnost kamínků ve vývodných močových cestách . Potíže které máte jsou nejspíše na vrub opakovaných ledvinných kolik ( kdy se kamínek snaží vyjít ven z těla ) a opakovaných zánětů . Co můžete udělat nyní : pít každé 4 hodiny a pít hodně i před spaním, vypít tolik ,aby jste vyčůralal kolem 3 litrů. Z léků na bolest jsou nejlešpí léky typu algifen, novalgin, které kromě toho ,že uleví od bolesti povolí močové cesty a usandní odchod kamínků. Pokud se Vám od bolesti neulevilo,je potřeba navštívit lékaře znovu, pokud nejste spokojený, vyhledejte jiného urologa a klidně i nefrologa. Mělo by se totiž zjistit co je to chemicky za kameny a dle toho nastavit léčbu. Jednak aby se kameny rozpustily a jednak aby se co nejméně tvořili. Pokud máte tyto potíže již 8 let nečekejte , stále se dotazujte a vyřeště vše co nejrychleji . Přeji hodně sil a úspešné řešení.

MUDr. Vratislava Kovářová
MUDr. Vratislava Kovářová

Specializace: Nefrologie
Pracoviště: Fresenius Medical Care - Dialyzační středisko Mělník

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Odstranění klíštěte v deseti krocích
Články: Odstranění klíštěte v deseti krocích
Správné odstranění klíštěte...
Včasné odhalení infekce v ráně pomůže lepšímu hojení
Články: Včasné odhalení infekce v ráně pomůže lepšímu hojení
Zanícení poranění bývá...
Punkce odhalí příčinu vzniku„vody v koleni“
Články: Punkce odhalí příčinu vzniku„vody v koleni“
Oteklý bolestivý kloub...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Nepodceňujte pokousání, může vám jít o život!
Články: Nepodceňujte pokousání, může vám jít o život!
Ne všichni si dostatečně...
Kouření zkracuje život – i když kuřáci často tvrdí opak
Články: Kouření zkracuje život – i když kuřáci často tvrdí opak
"Kouřil – umřel. Nekouřil...
Měření plicní vitální kapacity
Články: Měření plicní vitální kapacity
Měření plicní vitální...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: