Ledvinové kameny

Dobrý den. Na ultrazvuku mi našli v levé ledvině kámen 3mm a řekli že mi ledvina odtéká méně jak by měla k vůli tomu kameni a poslali mě na chirurgii. Tak mi řekli ať hodně piju a kdyby byly nějaké problémy ať přijdu. Mám důvod se bát že by se kámen mohl pohnout a ucpat odtok s ledviny? A jak bych poznala kdyby se to stalo? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den Obávat se nemusíte, kámen je malý a k uplné blokaci močových cest by nemělo dojít. Jestli bude putovat močovými cestami může to způsobit bolesti, ale né vždy. Zvýšený příjem tekutin je určitě vhodný. Asi by bylo dobré v čase ultrazvuk zopakovat, kdyby se kámen zvětšoval je namístě vyšetření urologem S pozdravem

MUDr. Branislav Holman
MUDr. Branislav Holman

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Interní ambulance, Praha 3

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: