Ledvinové kameny

Dobrý den,pro občasnou bolest v ledvině způsobenou dvěma kaménky, bez městnání a jakýchkoliv jiných obtíží, mi byly kaménky štípány laserem a zaveden stent .Nyní po 7 týdnech jdu na stejný zákrok, protože kaménky nebyly odstraněny všechny.Celou dobu mám bolesti při močení, většinou krev v moči a dost často jsou i 3m od WC velkou překážkou.Tedy problémy, které jsem před zákrokem neměl.Podle vyjádření uroložky asi prý ani tento zákrok nebude poslední.Sám teď nevím, jestli mi lékaři fakt chtějí pomoci nebo si jen něco zkoušejí.Je mi už 70let...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nerozumím, jak v moderní době může pacienta vůbec napadnout myšlenka, že si na něm kolegium lékařů něco zkouší. Máte právo a povinnost zajímat se o svůj zdravotní stav a participovat na rozhodnutích o dalším postupu léčby. Problém s kamínky a možné postupy Vám měli být vysvětleny. Pokud se tak nestalo, měl jste se informovat u indikujícího lékaře. Léčba kamínků může být svízelná. Odcházející fragmenty kamínku, zavedení tzv. stentů do močovodu nebo i samotný zákrok způsobuje podráždění močového ústrojí. Rizikem výkonu je i zavlečení infekce. Toto vše může vyvolat udané potíže. Opět je potřeba zmínit se ošetřujícímu, protože máme možnosti, jak tyto stavy řešit.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: